Софийският университет Св. Климент Охридски отбеляза 24 май с академично

...
Софийският университет Св. Климент Охридски отбеляза 24 май с академично
Коментари Харесай

Проф. Анастас Герджиков: Пандемията ни принуди да опознаем новите технологии

Софийският университет " Св. Климент Охридски " означи 24 май с академично празненство. На празника в Аулата участваха членовете на Академичния съвет на университета, ректори на висши учебни заведения, студенти, преподаватели и чиновници, представители на академичната общественост на Софийския университет и доста жители, заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.

Тържеството бе намерено от ректора на Алма матер проф. Анастас Герджиков, който насочи своя привет към всички и означи, че след двегодишно спиране имаме опцията да отбележим 24 май по обичайния метод - с празненства в цялата страна, а академичната общественост - и с празненство в Аулата на Софийския университет.

В словото си проф. Герджиков напомни, че пандемията ни принуди да опознаем богатите благоприятни условия на новите технологии и че те разрешават на студентите да бъдат препоръчани лекции на именити преподаватели от чужбина в мащаб, който е невъобразим при нормалната подвижност, изискваща физическо наличие на гост-лекторите. По думите му, видяхме, че преимуществата на тези технологии и богатите цифрови запаси не могат да компенсират неналичието на персонален контакт и на човешко другарство.

Наградени бяха и спечелилите в Шестнадесетия народен книжовен конкурс за стихотворение и роман на фондацията " Св. Климент Охридски ". Конкурсът е основан по самодейност на проф. Боян Биолчев и със средства, дарени от него. Тази година са взели участие 70 български студенти от страната и чужбина.

На тържеството доцент доктор Бойко Пенчев, декан на Факултета по славянски филологии, разгласи носителя на премията на факултета за най-хубава книга в региона на езикознанието за 2022 година - проф. Юлияна Стоянова. Тя получи оценката за книгата си " Проблеми на психолингвистиката ".

Традиционно бе връчена и премията на Българското национално радио (БНР) в памет на проф. Веселин Димитров на студент от Факултета по публицистика и всеобща връзка. Генералният шеф на БНР Милен Митев разгласи името на отличения студент - Диляна Стоянова. Тя е третокурсничка в специалността " Журналистика ", в профила " Радио ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР