Софийският университет Св. Климент Охридски“, най-старото и най-авторитетно учебно заведение

...
Софийският университет Св. Климент Охридски“, най-старото и най-авторитетно учебно заведение
Коментари Харесай

Алма матер навърши 130 години от своето създаване

Софийският университет „ Св. Климент Охридски “, най-старото и най-авторитетно образователно заведение в България, отбелязва 130 години от своето основаване.
 Тв Алма матер: Новата реклама не подхожда на университетския звук, предстоящ от СУ  Софийският университет към този момент с онлайн система за заплащане на общежитията
Рожденият ден на първия университет в България е и рожден ден на българското висше обучение.

" Честването на 130-годишнината на Софийския университет не може да бъде еднократен юбилеен акт. То е част от цялостната активност за възвръщане на водещата роля на Софийския университет в публичния и културния живот на страната ", показват от Алма Матер.

Юбилеят е мотив да се насочи вниманието на българската и задграничната общност към действителното положение, потребностите, проблемите, дилемите и вероятностите за развиване на Софийския университет като народен учебен, теоретичен и културен център на модерна България.

Въпреки проблемите, съгласно академичната общност не е допустима сполучлива национална тактика и политика в региона на образованието, науката, културата, стопанската система и всички сфери на публичния живот, направена без присъединяване на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

ПРОГРАМА на събитията, свързани със 130-годишнината на Софийския университет


Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР