Софийският районен съд отмени мярката за неотклонение на Илко Захариев

...
Софийският районен съд отмени мярката за неотклонение на Илко Захариев
Коментари Харесай

Пуснаха на свобода Червения пират. Той се оплака, че бил заключен с хора под нивото му

Софийският областен съд анулира мярката за неотклонение на Илко Захариев
Софийският областен съд анулира мярката за неотклонение " задържане под стража " на Илко Захариев, станал прочут като " Червения корсар ".

Според обвиняването той е създател на голям брой електронни писма - до прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и други институции. Адресирал е реплики до публично известни лица или до такива, които попадат в медийното пространство и намират място в изявления и телевизионни излъчвания.

Съдът регистрира, че едва ли обвиненият има действителна цел да осъществя действие към изброените лица, а желае да адресира неодобрение по отношение на политически събития в страната или цели да придобие социална популярност.

" Използваният метод може да не е публично допустим, само че не е задоволителен, с цел да се одобри, че реализира закононарушение. За сходен извод сочи и употребяваният изказ - несвързани изрази и обидни реплики по отношение на разнообразни лица. Определената по отношение на него мярка би трябвало да бъде анулирана и да не бъде вземана друга ", се споделя в решението на съда. 

Решението може да се апелира в тридневен период. Ако рамките на този интервал няма жалба или митинг, Захариев ще бъде освободен. Ако ли не, делото ще се гледа в Софийски градски съд във вторник - 19 март.

Самият Захариев, за който е известно, че е приключил елитна гимназия в Сливен, разяснява пред публицисти следното:

" Хората, с които съм заключен, са под моето равнище. Те ме тормозят, приказват обикновени нелепости, подиграват ми се. Гледат телевизия, пък аз не виждам ". 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР