Софийският районен съд отмени гаранцията от 50 хил.лв. на Волен

...
Софийският районен съд отмени гаранцията от 50 хил.лв. на Волен
Коментари Харесай

Съдът отмени гаранцията от 50 хил. лв. на Сидеров

Софийският областен съд анулира гаранцията от 50 хил.лв. на Волен Сидеров, наложена му от прокуратурата по делото за отправени апели за подбудителство на обществото към нарушение на откритите в страната противоепидемиологични ограничения в изискванията на изключително състояние.

Сидеров е упрекнат поради предаване от 12 април по тв " Алфа ", в което споделя: " Не желая да вляза в храма с маска и да си укривам лицето пред Бога. Трябва да отчетем като позитивен миг, че Църквата и властта се схванаха да не се затварят храмовете, както изиска държавното БНР. " И още: " Отварят храма, само че наложително би трябвало да влезете с маска. На Цветница не отидох, тъй като няма по какъв начин да сложа маска пред Бога. Или имаш религия, или слушаш ген. Мутафчийски. Ако имаш религия в Бог, не би трябвало да си слагаш маска пред Неговото лице. (...) На Възкресение Христово ми се желае народът да излезе и да отпразнува този празник като народ - всеобщо. "

Лидерът на " Атака " и общински консултант в София има и още едно разследване от последните дни - заради отправени закани към прокурорите, които го проверяват по първото произвеждане, с цел да не изпълнят служебните си отговорностите. И по това дело на Сидеров бе избрана гаранция от 50 хиляди лева Няма данни тази мярка да е обжалвана.
Сидеров излиза на независимост против 100 000 лева гаранция
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР