Софийският градски съд върна на прокуратурата обвинителния акт по делото

...
Софийският градски съд върна на прокуратурата обвинителния акт по делото
Коментари Харесай

СГС върна на прокуратурата обвинителния акт по делото за изтичането на данни от НАП

Софийският градски съд върна на прокуратурата обвинителния акт по делото за приключването на данни от Националната организация за приходите. Подсъдими са Кристиян Бойков и притежателят на " ТАД Груп " Иван Тодоров, оповестява Българска национална телевизия.

Разследването в началото се водеше от Специализираната прокуратура и продължи четири години преди да бъде импортиран обвинителният акт. След закриването на спецструктурите в този момент делото ще се гледа в Софийския градски съд.

Според правосъдния състав прокуратурата не е показала точни дейности, с които Бойков и Димитров са направили закононарушението, в което са упрекнати.

Задължително, съгласно съда, е в обвинителния акт да бъдат хронологично изложени дейностите на подсъдимите. Има и нарушавания от страна на прокуратурата, които са лишили подсъдимите от опцията да схванат в какво са упрекнати.

Пак съгласно съда, има и други несъгласия. На едно място написа, че Тодоров работил под форма на възможен предумисъл, а в друга част на обвинителния акт се твърди, че работил с директен предумисъл.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР