Софийският градски съд (СГС) даде ход на разпоредителното заседание по

...
Софийският градски съд (СГС) даде ход на разпоредителното заседание по
Коментари Харесай

Родителите на убития в Борисовата градина поискаха 400 хил. лв. кръвнина

Софийският градски съд (СГС) даде ход на разпоредителното съвещание по делото против Йоан Матев. На него родителите на 15-годишния Георги Игнатов желаеха обезщетение от общо 400 000 лв. от подсъдимия за гибелта му Йоан Матев. Игнатов беше погубен на 2 юни 2015 година в столичната Борисова градина.
Съдия Руси Алексиев позволи гражданските искове, макар възраженията на тримата юристи на Йоан Матев, съгласно които тези цивилен искове ще затруднят наказателното дело, тъй като е належащо да се съберат спомагателни доказателства, които да открият по какъв метод тази финансова рекламация кореспондира с доказателствата по делото. Съдът обаче не се съгласи с възраженията и видя директна връзка сред обвиняването против Матев за съзнателно ликвидиране по изключително непосилен метод и гражданските искове на родителите му.
Албена и Валентин Игнатови не бяха в правосъдната зала, само че ще участват на идващото правосъдно съвещание за разпит. Адвокатите на Йоан Матев желаеха делото да бъде прекъснато и върнато на прокуратурата. Очаква се решението на съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР