Софийският градски съд пусна под парична гаранция от 2000 лева

...
Софийският градски съд пусна под парична гаранция от 2000 лева
Коментари Харесай

Пуснаха под гаранция сина на кмета на Панагюрище, заплашвал депутат с пистолет

Софийският градски съд пусна под парична гаранция от 2000 лв. Синът на кмета на Панагюрище Никола Белишки - Иван Белишки, написа " 24 часа ". До този миг той изтърпяваше мярка за неотклонение " домакински арест ".

Иван Белишки бе арестуван в края на януари поради. На 17 януари двамата се засекли покрай улицата на която живеели и подсъдимият отправил закана за ликвидиране към народния представител. Седмица по-късно Белишки извадил газов револвер и го насочил оръжието към Таслаков.

Двамата имали спор отдавна. Белишки често изпращал заплашителни известия на депутата във фейсбук. Телефонът и няколко други цифрови устройства на Белишки са конфискувани. Чака се експертиза, която да каже дали на някое от тях е употребен профилът, от който са писани известията до Таслаков.

Това не е единственото следствие против Иван Белишки.  Той бе арестуван за на служители на реда и в края на април 2022 година, изгори съветското знаме на първото шествие в София в поддръжка на хората в Украйна, а през март 2021 година паркирани коли и витрина на магазин в центъра на Панагюрище.
 Синът на кмета на Панагюрище - под домакински арест с електронна гривна
Синът на кмета на Панагюрище - под домакински арест с електронна гривна

На Иван Белишки изискванията в ареста му били тежки, а той учи " Право " и е в сесия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР