Софийският градски съд пусна от домашния арест бизнесмена Васил Божков.

...
Софийският градски съд пусна от домашния арест бизнесмена Васил Божков.
Коментари Харесай

Съдът пусна и от домашния арест Васил Божков

Софийският градски съд пусна от домашния арест предприемача Васил Божков. Съдът се стимулира, че към този момент са минали осем месеца от задържането му, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според магистратитя няма заплаха на независимост Божков да извърши закононарушение. Няма риск и предприемачът да въздейства върху събирането на доказателства. Също по този начин няма заплаха и той да се укрие.

Става въпрос за " данъчното " дело, по което единствено преди дни Софийската градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в съда - че Божков е оглавявал ОПГ с още 10 индивида за изнудване, длъжностни и корупционни закононарушения и така нататък

Той е предаден на съд като подстрекател в съучастничество с длъжностни лица от Държавна комисия по хазарта (ДКХ), които са позволили да не се таксуват и да не се събират в цялостен размер дължими такси по Закона за хазарта. Вследствие на незаконната активност са нанесени вреди на държавния бюджет в размер на 559 739 164,70 лв., като са събирани доста по-ниски такси. 

Старта си чака и второ дело против Божков - че е водач на ОПГ за убийства и за един опит за обезчестяване.

Третото разследване - че е държал нелегално иманярски полезности, е до средата. А от известия на прокуратурата наскоро се разбра, че в четвърто досъдебно произвеждане са отделени материали - дали е имал роля в несполучливия атентат против Алексей Петров с гранатомет през 2015 година

Срещу него имаше и формирано дело за държавна измяна - че е финансирал митингите през 2020 година против ГЕРБ и Иван Гешев, само че то бе тихомълком прекъснато.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР