Софийският градски съд остави за постоянно в Чавдар Бояджиев, обвинен

...
Софийският градски съд остави за постоянно в Чавдар Бояджиев, обвинен
Коментари Харесай

Oбвиненият в двойното убийство иска да остане в ареста заради страх от приятелите на жертвите си

Софийският градски съд остави за непрекъснато в Чавдар Бояджиев, упрекнат за двете убийства край софийското село Лозен. Мъжът бе докаран в правосъдната зала окован с белезници и облечен в черна тениска с бели черепи.

Искането за ареста бе импортирано по-рано в понеделник от Софийската градска прокуратура. Обвиняемият и неговият бранител не оспориха мярката за неотклонение „ задържане под стража “. Според служебния юрист Чавдар е склонен да остане в ареста от предпочитание за самозапазване - страхувал се приятелите на двете жертви.
В неделя стана ясно, че мъжът е направил цялостни признания, като също по този начин е признал, че съзнателно е умъртвил още една жена. През 2022 той се обърнал към полицията, заявявайки, че е умъртвил приятелката си по време на секс. Тогава той е освободен с мярка подписка, тъй като е бил упрекнат в ликвидиране по несъобразителност.

При задържането му в Бояджиев е открит револвер със заличени номера, както и дебитна карта на една от жертвите.

Убийствата на 18-годишната Яна и 27-годишния Иво са осъществени по изключително нечовечен и непосилен за жертвите метод, като претекстът са финансови връзки сред Бояджиев и жертвите.
Наказанието за действието на Чавдар, което е записано в закона, планува пожизнен затвор, пожизнен затвор без подмяна или затвор от 15 до 20 години.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР