Софийският градски съд остави в ареста 52-годишния бивш полицай Румен

...
Софийският градски съд остави в ареста 52-годишния бивш полицай Румен
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста обвинения за убийството на психолога Иван Владимиров

Софийският градски съд остави в ареста 52-годишния някогашен служител на реда Румен Тонев, обвинен в осъществяването на умишленото убийство на психолога Иван Владимиров-Нав, оповестиха от Софийски градски съд.

Тонев е притеглен към наказателна отговорност за това, че на 08.02.2023 година към 22:30 ч. в гр. София, ул. " Черковна ", съзнателно умъртвил 45-годишния психолог, като го прострелял в региона на лицето със законно притежаван револвер. Престъплението е квалифицирано по член 115 от Наказателния кодекс.

 Снимка: BulFoto

Съдът показа доводите на прокурора, че са налице задоволително доказателства, които водят до извод за обосновано съмнение за съпричастност на обвинения към действието, за което е притеглен в това качество.

Съдът одобри, че е налице и действителна заплаха той да се укрие и да извърши друго закононарушение, заради което дефинира като подобаваща най-тежката мярка за неотклонение, показват още от Софийски градски съд.

 Снимка: BulFoto

По информация на Българска телеграфна агенция отбраната на Тонев е поискала той да бъде пуснат на независимост, защото е болен и това се потвърждава от епикризи. Освен това би трябвало да се грижи за болната си майка.

За неконтролируемите му страсти има пояснение, уточни юристът му.

Определението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.

 Снимка: БТА

Психологът Иван Владимиров-Нав беше погубен с един изстрел в лицето на 8 февруари след дълготраен спор със своя комшия. Протестиращи се събраха пред дома му, с цел да почетат неговата памет, само че и с цел да изкажат недоволството си от закъснелите дейности на полицията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР