Софийският градски съд остави без разглеждане молбата на Евелин Банев-Брендо

...
Софийският градски съд остави без разглеждане молбата на Евелин Банев-Брендо
Коментари Харесай

Съд отказа на Брендо да излежи и трите си присъди у нас

Софийският градски съд остави без разглеждане молбата на Евелин Банев-Брендо да бъдат приети и признати за осъществяване в България наложените му присъди в Италия и Румъния. В разпореждането на арбитър Величка Маринова се споделя, че към момента Банев не се намира в страна членка на Европейския съюз, а е арестуван под стража в Украйна, което му лишава правото на такова искане.

" Няма спънка лицето още веднъж да направи същото искане, когато бъде евентуално екстрадирано на територията на България или на територията на Румъния, за където има публични данни, че той също е дирен за екстрадиция, респективно на територията на която и да е било друга страна членка на Европейски Съюз ", написа в претекстовете на съда. 

" Сега " напомня, че българският жител Евелин Банев-Брендо беше арестуван преди 2 седмици край Киев, където се е укривал с непознати документи. Заедно с него са били арестувани и още няколко души, които също са с престъпни прояви. Той е с присъди в Италия - 20 години затвор, в Румъния - 10 години, в България - 6 години. Все за закононарушения, свързани с опиати, по-специално с кокаин - от организирането на трафик до прането на пари от продажбите.

От прокуратурата не се ангажираха с прогноза по кое време украинските управляващи ще отговорят на настояването Евелин Банев да бъде върнат в България, с цел да изтърпи шестгодишната си присъда. за екстрадиция към този момент е изпратена, само че искания към Банев имат Италия и Румъния. " В случая в действителност има конкуренция на учредения за предаване на лицето и може би това ще бъде тестване и по-скоро тест по какъв метод ще се работи, тъй като може би ще се наложи някаква процедура. Ние подобен случай доколкото ми е известно, нямаме при нас “, заяви заместник-градският прокурор на София Иво Илиев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР