Софийският градски съд оправда Йоан Матев за убийството на Георги

...
Софийският градски съд оправда Йоан Матев за убийството на Георги
Коментари Харесай

Съдът оправда Йоан Матев за убийството в Борисовата градина |

Софийският градски съд оправда Йоан Матев за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина и отхвърли гражданските искове. Присъдата е подписана с изключително мнение от ръководителя на съда.

Мнозинството счита, че няма нито косвени, нито директни доказателства.

Председателят на състава и един заседател считат, че система от косвени доказателства има.

Мярката за неотклонение се трансформира на подписка.

" Искам да изкажа откровени съболезнования на всички близки, само че аз нямам нищо общо тази покруса и по тази причина искам да бъда оневинен ", разгласи упрекнатият за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина - Йоан Матев, малко преди Софийски градски съд съд да разгласи присъдата му. 

Прокуратурата настояваше Матев да получи 12 година затвор - най-голямото наказване за малолетен, защото по време на закононарушението Йоан не е навършил 18 година Защитничката му Ина Лулчева пък желае цялостното му оправдаване поради неналичието на еднопосочни доказателства, че той е причинителят.

Йоан Матев престоя в ареста повече от 3 година Той бе арестуван през 2017 година Към момента на ареста към този момент е студент в Благоевград, а проверяващите настояват, че няколко пъти е променял външността си, с цел да не бъде разпознат.

Самият Йоан обяснява смяната във външността си с това, че е сменил спорта, който упражнявал - тенис. Той призна, че неведнъж е бил питан от съученици дали има нещо общо със случая, само че в никакъв случай не се е притеснявал, тъй като не е направил убийството.

Матев изясни още, че главният очевидец по делото - брат му Марсел, е бил притискан да даде показания против него.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР