Предстои да бъде повдигнато задочно обвинение на Ружа Игнатова у

...
Предстои да бъде повдигнато задочно обвинение на Ружа Игнатова у
Коментари Харесай

Повдигат задочно обвинение на криптокралицата Ружа Игнатова. САЩ дават 5 милиона долара награда за информация за нея

Предстои да бъде повдигнато задочно обвиняване на Ружа Игнатова у нас, което ще разреши да предприемем нужните дейности по пускане на процедура по конфискация на нелегално добито от нея имущество. Това заяви по време на конференция в Съдебната палата и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов. На събитието участваха посланикът на Съединени американски щати у нас Кенет Мертен и Пламен Тончев, ръководител на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС), оповестява Българска телеграфна агенция.

Днес държавното управление на Съединени американски щати афишира нова премия в размер до 5 млн. щатски $ за информация, водеща до арест или неоправдателна присъда на родената в България немска гражданка Ружа Игнатова, заяви посланикът на Съединени американски щати в България Кенет Мертен.

Знаете, че против Ружа Игнатова има следствие в Съединени американски щати. Но и ние вършим нашето следствие.

Ще повдигнем задочно обвиняване против нея, поради ръководената от Игнатова пирамида.

Преди месец посетих централата на ФБР. За страдание има и други български жители, които правят закононарушения и ние взаимно работим против тях “, сподели Сарафов.

„ Ние по закон и предопределение сме общи сътрудници против беззаконието. Предстои процедура за конфискуване на нелегално добитото имущество от нея ”, разясни още Сарафов.

„ Игнатова се търси за присъединяване в една от най-машините финансови измами в света. Две седмици откакто и е повдигнато обвиняване през октомври 2017 година Игнатова заобикаля от България до Гърция. От тогава тя се укрива ”, напомни посланикът на Съединени американски щати.

Той акцентира, че преди две години-през 2022г. тя бе добавена в листата на ФБР с 10-те най-издирвани.

“САЩ цени високо партньорството с Прокуратурата на България и службите за сигурност.

По-късно през днешния ден ще създадем изказвания с спомагателни детайлности по какъв начин жителите могат да дават информация за Ружа Игнатова и да допринесат за нейното залавяне ”, разгласи още Кенет Мертен.

Българска телеграфна агенция напомня, че през юни 2021 година в София бе арестувана българката Ирина Дилкинска, която на 20 март бе предадена на американските управляващи, поради обвиняване в присъединяване в незаконна група, основана за машинация и пране на пари. Предполага се, че тя е била съизвършител в хипотетичната незаконна активност, осъществявана от търсената Ружа Игнатова.

През 2022 година Би Би Си заяви, че изчезналата „ криптокралица “ Ружа Игнатова е попаднала в листата на 10-те най-издирвани лица на Федералното бюро за следствие (ФБР) на Съединени американски щати. Българката е упрекната, че е присвоила над 4 милиарда $, които подмамила хора да влагат в нейната компания за търговия с криптовалути „ УанКойн “ (OneCoin). Това обаче се оказало машинация.

Ружа Игнатова е в неопределеност от 2017 година, когато в Съединени американски щати против нея е издадена заповед за арест. Тя била забелязана за последно да се качва на аероплан от България за Гърция, след което следите й се губят.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР