Софийският градски съд оправда д-р Илко Семерджиев, вицепремиер и здравен

...
Софийският градски съд оправда д-р Илко Семерджиев, вицепремиер и здравен
Коментари Харесай

Съдът оправда ексминистър Илко Семерджиев


Софийският градски съд оправда доктор Илко Семерджиев, вицепремиер и здравен министър в служебния кабинет на проф. Огнян Герджиков. Той беше упрекнат, че е заплашвал с уволняване шефа на Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ) доцент Асена Стоименова, защото не е била съгласна да назначи за собствен заместител посочен от него човек. Съдът анулира и наложената му мярка "подписка ".

Случаят нашумя през март предходната година, когато доктор Семерджиев настоял директорката на организацията да назначи за собствен заместител доцент Боян Доганов. Нейният безапелационен отвод бе необорим с претекста за разполагаем спор на ползи. В същото време доцент Доганов в намерено писмо съобщи, че е прекратил присъединяване си във всички търговски сдружения и това събитие не е налице. Независимо от това доцент Асена Стоименова насочи сигнал до прокуратурата, в който твърдеше, че е била заплашвана от министър Семерджиев.

Свързани публикации.. Д-р Семерджиев: С обвиняване съм, тъй като си правя работата 0 Д-р Семерджиев: Болниците са с рекордни задължения 0 Представиха публично доктор Илко Семерджиев и служебния кабинет 0

Тогава той изясни, че съгласно него случилото се е било изпреварваща офанзива, с цел да може доцент Асена Стоименова да резервира едноличното си ръководство и надзор върху целия фармацевтичен бранш.

Решението на съда слага точка на разногласието, най-малко към този момент.

"Очаквах това решение през цялото време. Днес катастрофира както госпожа Стоименова, по този начин и прокуратурата ", разяснява на излизане от правосъдната зала доктор Илко Семерджиев.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР