Софийският градски съд намали драстично наложените от прокуратурата гаранции от

...
Софийският градски съд намали драстично наложените от прокуратурата гаранции от
Коментари Харесай

Съдът намали драстично паричните гаранции по случая „Nexo“

Софийският градски съд понижи фрапантно наложените от прокуратурата гаранции от по 1 млн. лева на двама от обвинените по случая „ Nexo “. Определението е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг.

Според информацията гаранцията на обвинения с букви Т.Н. (б.р. – съвпадащи с тези на Траян Николов, действен шеф на Nexo) на 150 000 лева, а на К.М. (б.р. – Калин Методиев, съосновател и ръководещ сътрудник, съгласно уеб страницата на компанията) – на 100 000 лева. 

Намаляването на гаранциите идва ден откакто съдията, който трябваше да гледа жалбите против паричните гаранции на двама от обвинени по случая, си направи отказ. Като претекстове той посочи изявления в медиите, съдържащи изказвания, неотговарящи на действителността и внушения по отношение на безпристрастността на съда. 

Иначе Софийският градски съд през днешния ден одобри, че има задоволително основателни доказателства, че двамата са свързани с обвиняванията за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни закононарушения и пране на пари. Според магистратите обаче няма доказателства, че тази проведена незаконна група е целяла осъществяване на финансови покупко-продажби, без надлежно позволение, както и закононарушения, свързани с манипулиране на компютърни данни.

Въпреки понижените гаранции, възбраната за овакантяване на страната остава в действие, защото има риск двамата да се укрият. Припомняме, че за другите двама обвинени – съоснователите Антони Тренчев и Коста Кънчев – има информация, че са отвън страната.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинNexo гаранции обвинени дело ПоследниНай-четениНакратко 28 Съдът понижи фрапантно паричните гаранции по случая „ Nexo “ Бюджет и финанси 36 Правителството прави нов опит да купи съоръжение за F-16 Финанси 100 За година хората и компаниите в България икономисаха рекордните 14 милиарда лева Транспорт 64 НКЖИ злоупотребява с господстващо състояние на жп пазара Имоти 27103 Напълно подготвени жилища – новият шлагер на българския пазар Любопитно 22761 Кои са най-евтините страни за живот и работа в Европа To:know 10357 Пари за солари на покрива – всичко за процедурата Компании 6716 „ Цената “ пораства: Nexo се закани да съди България за над $1 милиард
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР