Въпреки наситения с политически събития месец, не се регистрира сериозна

...
Въпреки наситения с политически събития месец, не се регистрира сериозна
Коментари Харесай

ГЕРБ продължава да води с близо 10 пункта на ПП-ДБ

Въпреки наситения с политически събития месец, не се записва сериозна смяна в електоралните настройки. Това демонстрират резултатите от изследване на „ Тренд “ измежду 1002 пълнолетни жители в интервала 12 – 19 април.

Преговорите за ротацията и обвиняванията към Агенция „ Митници “ евентуално са повода за ерозия в поддръжката по отношение на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ с малко над 2 процентни пункта от гласуващите.

ЕРБ-СДС задържа равнищата си от последните месеци (24.9% от гласуващите). ПП-ДБ (15.5%), Движение за права и свободи (14.4%) и Възраждане (14.2%) са с близки стойности и представянето им в идната предизборната акция ще е основна за крайната класификация на второто, третото и четвъртото място. Сигурна остава петата позиция за Българска социалистическа партия (9.1% от гласуващите), а на шесто място е „ ИТН “ с 4.8% от гласуващите. 6.9% от българите заявяват, че ще се възползват от опцията „ Не поддържам никого “.49% са тези, които декларират, че ще гласоподават на идните предварителни парламентарни избори, което се равнява на към 2.6 до 2.8 милиона гласоподаватели.

Доста сходна е електоралната картина при европейските избори. При тях отчитаме малко по-висока готовност при „ Продължаваме промяната-Демократична България “ до 16.1% и минимална разлика в отрицателна посока при Българска социалистическа партия (8.7% от гласуващите).
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР