Софийският апелативен съд (САС) назначи допълнителна токсикологична експертиза, която да

...
Софийският апелативен съд (САС) назначи допълнителна токсикологична експертиза, която да
Коментари Харесай

Нова експертиза ще показва бил ли е дрогиран Георги Семерджиев при фаталната катастрофа

Софийският апелативен съд (САС) назначи спомагателна токсикологична експертиза, която да откри дали подсъдимият за двойното ликвидиране в злополуката на бул. „ Черни връх “ Георги Семерджиев е бил дрогиран.

Тя беше позволена по искане на юристите на Семерджиев новата експертиза, с цел да обясни по какъв метод е допустимо да се одобряват другите типове опиати, както и какво време е належащо за разграждането им в организма, поради метаболитните процеси, написа.

36-годишният някогашен футболист се удари челно в такси на бул. „ Черни връх “ към 22,20 ч. на 5 юли 2022 година, след което автомобилът му „ Ауди “ се разполови и умъртви на място пешеходките Христина Дилева и Хариет Стефанович. Разследването откри, че Семерджиев е минал на червен светофар с фрапантно превишена скорост от 166 км/ч при ограничаване от 50 км/ч, бил е под въздействие на амфетамин и метаамфетамин, книжката му е била отнета и карал с подправено удостоверение и сменени табели. След злополуката пък незабавно е избягал от местопроизшествието и се укрил, без даже да намерения да помогне на потърпевшите.

През април т.г. Софийският градски съд го осъди на 20 години затвор (виж още тук), а от претекстовете към присъдата стана ясно, че е щял да получи и по-тежко наказване, в случай че беше упрекнат, че въпреки и по неволя, е работил самоуверено, а не с немарливост.

Освен използването на опиати преди злополуката, отбраната му продължава да оспорва и че не той е карал колата във съдбовната нощ, а с него са били две дами, една от които е била зад кормилото. На идващото съвещание на 6 декември би трябвало да бъдат издирени и призовани двете свидетелки, които досега са неоткриваеми. На предходното съвещание съдът позволи по искане на отбраната и ДНК експертиза за това дали фактически Семерджиев е управлявал колата, като резултатите още не са подготвени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР