Софийският апелативен съд отложи за 14 юли 2022 г. делото

...
Софийският апелативен съд отложи за 14 юли 2022 г. делото
Коментари Харесай

Обвиняемият за убийството в Борисовата градина Йоан Матев изчезна -

Софийският апелативен съд отсрочи за 14 юли 2022 година делото против Йоан Матев, който е обвиняем за умишленото ликвидиране на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина на 2 юни 2015 година

Причина за отлагането стана неявяването на Матев, който неведнъж е издирван на непрекъснатия си адрес, само че не е бил открит. Не се явиха и юристите му – един от тях е в отпуск, вторият не е открит на адреса, като в това време има данни, че пълномощията й са оттеглени. Третият бранител е майката на подсъдимия, която също не е била открита на адреса си в София.

Съдът разпореди двама от юристите, без този, който е в отпуск, както и подсъдимият, да бъдат търсени за приканване от ОЗ „ Охрана “ за идната дата на правосъдното съвещание по делото, като в това време се изискат всички информации за придвижването на Йоан Матев, защото сега той е с мярка за неотклонение „ подписка “.

Йоан Матев престоя в ареста повече от 3 година Той бе арестуван през 2017 година Към момента на ареста към този момент е студент в Благоевград, а проверяващите настояват, че няколко пъти е променял външността си, с цел да не бъде разпознат.

Самият Йоан изяснява смяната във външността си с това, че е сменил спорта, който упражнявал - тенис. Той признава, че неведнъж е бил питан от съученици дали има нещо общо със случая, само че в никакъв случай не се е тормозил, тъй като не е направил убийството.

Матев изясни още, че главният очевидец по делото - брат му Марсел, е бил притискан да даде показания против него.

През март м.г. Йоан Матев за убийството и отхвърли гражданските искове. 

стачкува оправдателната присъда. 

Липсата на, че Йоан Матев е причинител на убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина са повода обвиненият Матев да бъде оневинен, излиза наяве от претекстовете на Софийския градски съд. Те бяха оповестени 10 месеца, откакто Матев получи оправдателна присъда.

Ученикът Георги Игнатов бе открит мъртъв на скамейка в Борисовата градина на 2 юни 2015 година, откакто е бил намушкан с нож. От записи на камери се виждаше по какъв начин юноша напуща мястото на случая бегом, само че самоличността му не бе открита незабавно. Това става 2 година по-късно, момчето бе разпознато и от съучениците си. Брат му Марсел Матев даде показания и уточни шахта, където е прикрит ножът, само че след това отхвърли да свидетелства. Той разгласи, бе Йоан е унизен душевен и физически, а служителите на реда му посочили къде е прикрит ножът.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР