Софийският административен съд защити за втори път интересите на Румен

...
Софийският административен съд защити за втори път интересите на Румен
Коментари Харесай

Владислав Панев: Съдът защити интересите на Вълка |

Софийският административен съд отбрани за повторно ползите на Румен Гайтански - Вълка на територията на Държавно ловно стопанство " Искър ", излиза наяве от определение от началото на месеца.

Това написа депутатът от " Демократична България " Владислав Панев в профила си във Facebook и разгласява клише на определението.

Решението още веднъж е на арбитър Ева Пелова (съпруга на ръководителят на градския съд Алексей Трифонов). През декември тя постанови, че големите Зимни сараи са ремонт на съществуваща работилница, припомня Панев.

" Сега взема решение, че жалбоподателят на втора инстанция - основният проектант на София Здравко Здравков, е страна в производството, която не е взела участие в разглеждането на делото на първа инстанция, т.е., бил ненадлежна страна. Затова и самата тъжба била без съображение и не се преглежда. Много необичайно, че в случай, че самото дело е поради решение на основния проектант ", написа депутатът.



И напомня, че предходната година е на Зимните сараи на Гайтански, които Панев освети още през 2020 година с дрон. Впоследствие те бяха оповестени за противозаконни.

" Докато не се намеси правосъдната власт след тъжба на компанията на Вълка. Не мога да разясня нейните решения. Мога да ви уверя, че борбата продължава. Защото това не е просто борба против този или оня. А за одобряване на правилото, че всеки в България би трябвало да е еднакъв пред закона. Че никой не е третиран друго. Именно това е едно от изискванията за разцвет. Иначе си оставаме дребна и незначителна страна ", показва Владислав Панев.

Съгласно направените констативни актове и инспекции постройката, построена през 2020 година, е противозаконен градеж, изработен без утвърдени капиталови планове и без издадено позволение за градеж.

Сградата е стоманобетонна, монолитна, състояща се от стоманобетонни колони, греди и плочи, като стените са тухлени зидове. Заради денивелацията на градежа е построена и подпорна стена с дължина към 100 м.

Теренът е възложен за ръководство на „ Югозападно държавно дружество “ Директива за птиците – Териториално отделение Държавно ловно стопанство „ Искър “. Строежът е осъществен от „ Био Майнинг “ АД, свързвана с Румен Гайтански - Вълка, според контракт за взаимна активност. Възраженията на ловното стопанство и компанията строител не съставляват доказателства за правда на градежа и не са почетени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР