Софийски апелативен съдотмени присъдата наСофийски градски съди признаРасатезавиновен в нанасяне

...
Софийски апелативен съдотмени присъдата наСофийски градски съди признаРасатезавиновен в нанасяне
Коментари Харесай

Боян Расате е признат за виновен в нанасяне на лека телесна повреда

Софийски апелативен съдотмени присъдата наСофийски градски съди признаРасатезавиновен в нанасяне на лека телесна щета, като му наложи наказване „ пробация “ за период от 6 месеца. Едновременно с това го осъди да заплати наГлория Филиповаобезщетение с размер на 2000 лева за претърпените от нея неимуществени вреди. Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване предВърховния касационен съд, написа " ".

„ През целия развой, защитната теза на господин Расате беше, чехората, намирали се в Rainbow Hub по време на „ визитата му “ сами са унищожили наличното имущество, с цел да го натопят, защото е прочут. Лично за мен това беше дълга и сложна борба, която въпреки всичко е с една крачка по-напред към справедливостта. “ разяснява адвокатПеткова.

След няколко съвещания и чуване на странитеСофийски градски съдго оправда по квалифицирания състав, както и по обвиняването за лека телесна щета, като осъдиРасатепо главния състав и го освободи от наказателна отговорност, налагайки му наказване санкция в размер на 3000 лева След митинг наСофийска градска прокуратураи по тъжби на частното обвиняване и отбраната, делото мина пред въззивната инстанция –Софийски апелативен съд, който се произнесе през днешния ден, оповестява адвокатСилвия Петкова.

Припомняме, че на 30-ти октомври 2021 към 18:00 общностна среща в Rainbow Hub бива прекратена от група мъже и дами, предвождани от Боян Расате, който по време на офанзивата е претендент за президент. За минути вандализират пространството, унищожават техника и мебели, а самиятРасатеудря деятел на фондация „ Билитис “–Глория Филипова.

Ден по-късно по време на митинг по отношение на атакатаЦентралната изборна комисиясвали имунитетанаБоян Расате, заради наличните доказателства за че той е измежду причинител навандалската демонстрация в Rainbow hub, аСофийска градска прокуратураповдигна обвиняване на претендента за президент за безчинство с особена смелост и цинизъм, както и за нанасяне на лека телесна щета по хулигански подбуди наГлория Филипова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР