Софийската света митрополия призова за свалянето на видеоклип на попфолк

...
Софийската света митрополия призова за свалянето на видеоклип на попфолк
Коментари Харесай

Разголена певица на камбанарията на храм разгневи Софийската митрополия

Софийската света митрополия прикани за свалянето на видеоклип на попфолк ария с разголена певица на камбанарията на храм от Софийската епархия.
Още по темата
Става дума за видеото към песента " Крадена обич " на изпълнителите Джордан и Лорена, където певицата в провокативно облекло е застанала на камбанарията на храм " Свети Петър и Павел " в с. Ковачевци, община Самоков.

В отворено писмо Софийската света митрополия декларира, че Българската православна черква нито е била известена, нито е издавала позволение за снимане на видеоклип там и дефинират фрагментите като оскверняващи храма:

" Многократно проявление в творбата като емфатичен акцент на разголената женска фигура на един от изпълнителите, стъпил и качен на камбанарията на храма и изпълняваща танц, проявяващ еротика директно пред и под кръста на купола му, съставляват непристойни дейности, оскверняващи храма и признака на християнската религия - Светия Кръст. "

Непристойни дейности се показват и в подиуми, в които актьорите се намират в позиции, имитиращи и асоцииращи с " Тайната вечеря ", излиза наяве още от писмото.

Софийската митрополия приканва компанията продуцент на песента да спре разпространяването на видеоклипа във и отвън следените от нея медийни канали.

Цялото писмото на Софийската митрополия можете да видите

Това е следващ случай  с българска изпълнителка в границите на месец, който провокира скандал и социална реакция.

В началото на октомври Перущица въстана против фотосесия на певицата Рут Колева, снимала се по предизвикателно боди върху констницата в памет на починалите в Априлското въстание, Деветосептемврийскиия преврати на антифашистката битка. Стигне се до сезиране на прокуратурата и последвалото опрощение на певицата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР