Софийската районна прокуратура започва проверка за заплахи срещу депутата от

...
Софийската районна прокуратура започва проверка за заплахи срещу депутата от
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява заплахите срещу Христо Петров и Бойко Рашков

Софийската районна прокуратура стартира инспекция за закани против депутата от " Продължаваме промяната " Христо Петров (Ицо Хазарта) и вътрешния министър Бойко Рашков. 

Вчера и двамата оповестиха, че са били обект на опити за заплашванията. Музикантът, който беше определен за депутат на 14 ноември, разяснява, че е попитал " началниците и спонсорите " на политиците преди вота що за хора са Кирил Петков и Асен Василев. 

" Не получих нито една информация по този въпрос, само че получих послание, че в случай че продължа да поддържам Петков и Василев, ще изгубя най-ценното нещо, което имам ", каза Петров от трибуната на Народното събрание по време на дебатите за избора на новото държавно управление. 

Малко по-късно новоизбраният министър на вътрешните работи Бойко Рашков също съобщи, че е бил заплашван: 

" А вие знаете ли, че във връзка с мен има заплахи… Питайте ГЕРБ ", сподели Рашков, без да дава повече детайлности. 

От прокуратурата оповестяват, че следва наблюдаващ прокурор да извърши персонална инспекция по случая. 

" В хода на същата са изпратени писма до Народното събрание и до Министерство на вътрешните работи, в които по отношение на изказванията са отправени и съответни въпроси. Поискано е да бъде конкретизирано - вероятно от кого са направени заканите, по кое време и къде се е случило това и по какъв метод са отправени съответните закани ", се споделя в информацията. 

" След събиране на относимата информация наблюдаващият прокурор ще реши налице ли са задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент. В случай че такива са налице, ще бъде формирано досъдебно произвеждане ", се показва в информацията. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР