Софийската опера и балет обяви програмата на осмото издание на

...
Софийската опера и балет обяви програмата на осмото издание на
Коментари Харесай

Софийската опера и балет обяви програмата на "Опера на върховете" в Белоградчик

Софийската опера и балет разгласи програмата на осмото издание на „ Опера на върховете “ в Белоградчик. Летният фестивал започва на 4 август с премиера на операта „ Мадам Бътерфлай “ на Джакомо Пучини. 

Оперният фестивал се провежда от Софийската опера и балет със съдействието на община Белоградчик, сподели за Българска телеграфна агенция зам.-кметът Росен Младенов.

Операта „ Мадам Бътерфлай “  ще може да се гледа в три представления на 4, 5 и 6 август. На 18,19 и 20 август измежду неповторимите Белоградчишки скали ще се състои  още една премиера на операта “Медея “ от Луиджи Керубини, сложена от италианския режисьор Марко Гандини. Премиерата е отдадена на 100 години от рождението на Мария Калас.

С балетните спектакли „ Кармина Бурана “ от Карл Орф (на 11 и 13 август) и „ Дон Кихот “ от Лудвиг Минкус (на 12 август), ще приключи осмото издание на летния фестивал „ Опера на върховете – Белоградчишки скали “.

Академик Карталов е живописен началник на фестивала и особено за Българска телеграфна агенция маестрото сподели, че с организирането на " Опера на върховете " се продължава към този момент одобрената традиция в това " райско кътче на родината за осми път да се провеждат фестивални вечери, в които операта, артистите, природата и публиката се съединяват в едно цяло ".

Сред неповторимите Белоградчишки скали, един от 100 национални туристически обекти, фестивалът всяка година събра стотици фенове на операта и балета от целия свят, каза  заместник-кметът Росен Младенов. Той посочи, че при започване на юли ще започва подготовката за монтаж  на сцената и трибуната за фестивала, която е с потенциал близо 600 седящи места.

По обявата работи: Георги Николов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР