Софийската градска прокуратура (СГП) предлага главният прокурор Иван Гешев да

...
Софийската градска прокуратура (СГП) предлага главният прокурор Иван Гешев да
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска имунитета и на още един депутат заради търговия с влияние

Софийската градска прокуратура (СГП) предлага основният прокурор Иван Гешев да изиска свалянето на имунитета на още един депутат от 49-ото Народно заседание. Става дума за Димитър Аврамов от Движение за права и свободи, показан от институцията с буквите Д.А.

Делото, по което се желае имунитета на депутата, е обвързвано с търговия с въздействие и се води още от 2019 година Това не е и първият път, в който се желае отбраната му от наказателно гонене по този проблем - беше задействана и през 2021 година, и през 2022 година поради честите избори, в които той всякога е определен.

Процесът се води за това, че през 2012 година, когато Аврамов също е народен представител, само че не от Движение за права и свободи, а от ГЕРБ, той няколко пъти е изискал от български предприемач сумата от 220 хиляди лева и право на прилагане на аграрни земи. Приел е сумата от 100 хиляди лева, с цел да упражни незаконно въздействие над длъжностно лице - шефа на регионалната дирекция " Земеделие " и РУП-МВР в Монтана, се твърди обвиняването против народния представител.

Основен очевидец по наказателното дело против Аврамов беше земеделецъткойто по време на съвещанията на Комисията за проверка на ръководството на ГЕРБ в 45-ото Народно заседание разкри редица злоупотреби. Основните от тях бяха свързани със сериозен напън на свързани с партията на Бойко Борисов хора върху него и бизнеса му.

Димитър Аврамов е някогашен народен представител от ГЕРБ. Той беше задържан за търговия с въздействие през 2012 година Четири години по-късно Софийският градски съд го оправда, само че последва анулация на решението от страна на Апелативния съд. През 2017 година Аврамов още веднъж влезе в Народното събрание, само че този път от листите на Движение за права и свободи.

Съдебното произвеждане по случая е формирано първо в Специализирания углавен съд, като след закриването му то продължи да се преглежда от Софийския градски съд.

Това е втората процедура на правосъдните органи единствено за седмица за искане на свалянето на депутатски народен представител. В понеделник основният прокурор изиска отбраната на народния представител от ПП-ДБ Радостин Василев по отношение на към проблема с някогашната му съпартийка от " ИТН " Христинка Иванова. Обвинението е, че той я е заплашил, с цел да я накара да напусне парламентарната група на партията в по-предишния парламент.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР