Софтуерен инженер държи отворени близо 7500 раздела в браузъра Firefox

...
Софтуерен инженер държи отворени близо 7500 раздела в браузъра Firefox
Коментари Харесай

Потребител на Firefox държи 7400 отворени таба от години. И не планира да ги затвори

Софтуерен инженер държи отворени близо 7500 раздела в браузъра Firefox на своя компютър повече от две години. И не възнамерява да ги затвори скоро.

Потребителката на Firefox на име Хейзъл, която избира да не оповестява семейството си, разгласява фотография на компютърния си екран по-рано тази седмица. На нея се виждат отворени 7470 отворени " таба ". Първоначално браузърът не е съумял да възвърне всичките задействани прозорци след затварянето му по простъпка.

Хейзъл обаче е съумяла " да върне табовете към живот " посредством кеша на профила на Firefox и споделя пред изданието " PCMag ", че презареждането е лишило " не повече от минута ".

" Чувствам се по този начин, като че ли част от мен е цяла ", написа Хейзъл в X, откакто табовете ѝ във Firefox са възобновени.

thank you to everyone who provided info on how to restore an old session from the profiles cache... i feel like a part of me is restored
— hazel☀️ (@sodiumPen)
Туитът ѝ предизвика както саркастични мнения, по този начин и думи в символ на поддръжка.

" Благодаря ти за информацията ", " Не си сама ", " Можем ли станем най-хубави другари ", се споделя в дребна част от изявленията по тематиката в обществената мрежа Х.

Почитателката на Firefox споделя пред " PCMag ", че държи толкоз доста отворени табове от носталгични усеща.

" Харесва ми да се връщам обратно и да виждам редица табове отпреди месеци - това е като пътешестване по алеята на спомените за каквото и да е, което съм правила/учила/мислила ", споделя тя.

Изненадващ факт е, че всички тези табове не повлияват на работата на компютъра ѝ - не го натоварват прекалено.

" Firefox е много ефикасен във връзка с паметта и в действителност не зарежда уебсайтовете, в случай че не щракна върху раздела - тъй че не е доста ресурсоемък ", изяснява почитателката на браузъра в различен свои туит.

Представител на Mozilla - компанията, която стои зад браузъра, удостоверява пред изданието, че когато имате отворени голям брой раздели на Firefox, те " на практика не изразходват никаква памет ".

" През последните няколко години работихме интензивно върху продуктивността на Firefox и се радваме, че тези старания дават резултат ", прибавят от Mozilla.

За съпоставяне, конкурентният браузър Гугъл Chrome в предишното е изразходвал повече от своя дял от паметта на компютъра, макар че софтуерният колос предприе някои стъпки за битка с това.
компанията вкара режими за икономисване наизуст и сила за Chrome, които към този момент се популяризират посредством версията " m108 ".Според Гугъл режимът за икономисване може да понижи потреблението на паметта на компютъра с до 30%. Той ще бъде изключително потребен в случаите, когато са отворени голям брой раздели, натоварващи оперативната работа на компютъра.
От Mozilla оповестяват още, че възнамеряват да пуснат нова функционалност за образуване на табове по-късно тази година.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР