Софийската градска прокуратура (СГП) е повдигнала няколко обвинения на двама

...
Софийската градска прокуратура (СГП) е повдигнала няколко обвинения на двама
Коментари Харесай

Полицаи получиха обвинения заради катастрофата на Околовръстното шосе със загинал французин


Софийската градска прокуратура (СГП) е повдигнала няколко обвинявания на двама чиновници на Министерство на вътрешните работи поради от 25 септември, за която беше арестуван Димитър Любенов.

Разследващите откриха, че той е карал след приложимост на алкохол и опиати. Впоследствие стана ясно, че служителите на реда Любка Гечева и Георги Малински са се движели с патрулна кола зад караното от Любенов “Порше Панамера ” директно преди удара.

След злополуката, при която почина френски жител, чиновниците на Министерство на вътрешните работи са се отдръпнали от мястото на случая без да подхващат някакви дейности. Това е било открито и от инспекция на “Вътрешна сигурност ” в Министерство на вътрешните работи.

Затова СГП е повдигнала обвинявания за взет рушвет, за несъблюдение на служебни отговорности и за това, че не са оказали помощ при злополуката, разгласи в петък градската прокурорка на София Илиана Кирилова.

Обвинения за рушвет има единствено служителят на реда Георги Малински. Според прокуратурата той е взел препоръчаните му от Любенов 200 лв..

Зам.-градският прокурор Христо Кръстев посочи, че проверяващите са разпитали и очевидец, с изключение на самия Любенов, който твърди, че служителят на реда е взел парите. Заедно с Любка Гечева, Малински е упрекнат и за длъжностно закононарушение - за това, че не е спрял Любенов и че двамата с сътрудника му са разрешили той да продължи да кара, използвал алкохол.

Третото обвиняване против двамата чиновници на Министерство на вътрешните работи е за това, че не са оказали първа помощ на потърпевшите в тежката злополука четирима души.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР