Софийската градска прокуратура повдигна обвинение срещу Иван Христов - следовател

...
Софийската градска прокуратура повдигна обвинение срещу Иван Христов - следовател
Коментари Харесай

Затвор заплашва следовател от Несебър, притискал двама полицаи

Софийската градска прокуратура повдигна обвиняване против Иван Христов - следовател от Окръжна прокуратура-Бургас за насила по отношение на двама служители на реда от районното ръководство в Несебър, оповестиха от пресцентъра на на прокуратурата.

Според държавното обвиняване, Христов е залоупотребил с властта си и е упражнил устен напън върху полицейските чиновници като по този начин ги е принудил да не изпълнят служебните си отговорности. Полицаите се отзовали на сигнал за побой до заведение на брачната половинка на Христов в Несебър. Според очевидци следователят напръскал със спрей немски екскурзиант, който си тръгнал от заведението, а други лица го пребили и обрали. След подаден сигнал от жители, на място пристигнали чиновниците на реда и почнали работа по изясняване на случая. През цялото време Христов се намесвал в работата им, казвал им какво да пишат, дискредитирал очевидци и настоял да не се отразява наличието му на мястото на случая. След това служителите на реда вместо да извикат проверяващ служители на реда, написали единствено докладна бележка, която неотразявала истината за случилото се, защото се чувствали застрашени от Христов. Впоследствие те обяснили на директните си ръководители какво се е случило.

Ако бъде приет за отговорен по повдигнатите му две обвинявания за насила, Христов може да получи наказване от 2 до 8 години "лишаване от независимост ". Към момента на следователят му е взета мярка за неотклонение "подписка ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР