Софийската филхармония отбелязва Българското председателство на Съвета на ЕС с

...
Софийската филхармония отбелязва Българското председателство на Съвета на ЕС с
Коментари Харесай

Софийската филхармония отбелязва европредседателството с цикъл концерти "Музиката на Европа"

Софийската филхармония отбелязва Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз с цикъла "Музиката на Европа ", оповестяват основателите.

В партньорство с Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров " ще бъдат показани 28 концерта с музиката на 28-те страни от Европейски Съюз - с присъединяване на водещи български музиканти, студенти от академията и музиканти от някои от държавите-членки на Европейски Съюз. Концертите ще са всеки понеделник от 19.00 ч. от януари до юни 2018 година в концертния комплекс "България ". Входът е безвъзмезден.
Периодът подхожда на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Програмата включва шедьоври на класическата музика и модерни мостри.

Първият концерт на 2 януари е отдаден на Естония, от която одобряваме председателството. Ще звучи музиката на забележителния естонски композитор и отстъпник Арво Пярт в осъществяване на Павел Златаров - цигулка, Маргарита Илиева - пиано, Иво Александров - виолончело, и със специфичното присъединяване на проф. Борислава Танева.

Последният концерт от цикъла е отдаден на Австрия, която ще одобри Председателството на Съвета на Европейски Съюз от България. Проектът "Музиката на Европа " се осъществя с финансовата поддръжката на Културната стратегия за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз на Националния фонд "Култура ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР