Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 25-годишен мъж, шофирал

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 25-годишен мъж, шофирал
Коментари Харесай

СРП обвини и задържа мъж, шофирал след употреба на наркотици, след като е бил осъждан за идентично деяние

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 25-годишен мъж, карал след приложимост на наркотични субстанции в изискванията на повторност.

На 24.09.2023 година към 17,40 часа обвиненият Е.С. карал лек автомобил, марка „ Ситроен “, по ул.  „ Христо Станишев “ в гр. София след приложимост на амфетамин и метамфетамин, открито по надлежния ред посредством „ Дръг тест 5000 “. Деянието е осъществено откакто обвиненият е осъждан за идентично закононарушение през 2022 година и е бил в изпитателен период на предходното наказание.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 343б,  ал.4, вр. с алинея 3, вр с член 28, ал.1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “.

Предвид опцията да извърши друго закононарушение, обвиненият е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР