Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 20-годишен мъж за

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 20-годишен мъж за
Коментари Харесай

Прокуратура привлече към наказателна отговорност ултрас за извършени хулигански действия

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 20-годишен мъж за осъществени хулигански дейности и разваляне на непозната благосъстоятелност по време на митинг във връзка футболен мач.

На 16.11.2023 година към 19.35 ч. пред постройката на Посолството на Република Турция в гр. София, обвиненият Е.П. направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като хвърлил камък, с който счупил задно ляво стъкло на полицейски микробус марка „ Фолксваген “, прецизират от държавното обвиняване.

Деянието по своето наличие се отличава с изключителна смелост. Е.П. е упрекнат и за това, че е развалил непозната движима движимост, която е държавна благосъстоятелност. По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.325, алинея 2, вр.ал.1 от Наказателен кодекс и по член 216, алинея 1 от Наказателен кодекс, за които се планува наказване „ отнемане от независимост “.

Е.П. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор. Предстои да бъде импортирано искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.

Софийска районна прокуратура следи и управлява още две досъдебни производства за счупени и развалени недвижими движимости, както и за хулигански прояви. Разследването по тях продължава.

Спрямо близо 30 лица, които в началото са били арестувани за период до 24 часа от органите на Министерство на вътрешните работи по време на митинга, се ползват ограничения по Закона за запазване на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия.

Снимка: БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР