Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 19-годишен младеж, заканил

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 19-годишен младеж, заканил
Коментари Харесай

Задържаха 19-годишен, заплашил майка си с Ще те убия и ще те излежа

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 19-годишен юноша, заканил се с ликвидиране на майка си.

На 14.02.2022 година към 06.00 часа в апартамент в ж. к. „ Овча купел “ в гр. София, обвиненият Д.Д. се заканил с ликвидиране на Р.Д. с думите: „ Ще те убия и в случай че би трябвало, ще те излежа”. Закана възбудила у Р.Д. състоятелен боязън за реализирането й и тя подала сигнал в полицията. Деянието е осъществено в изискванията на домашно принуждение.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 144, алинея 3, вр. ал.1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ до 6 години. Предвид заплахата Д.Д. да извърши друго закононарушение наблюдаващ прокурор е постановил задържането му за период до 72 часа.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения, оповестяват от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР