Софийска градска прокуратура. Снимка: БГНЕССофийска градска прокуратура е започнала проверка

...
Софийска градска прокуратура. Снимка: БГНЕССофийска градска прокуратура е започнала проверка
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява бивш вътрешен министър, който сега е депутат, за пране на пари

Софийска градска прокуратура. Снимка: БГНЕС
Софийска градска прокуратура е почнала инспекция против някогашен вътрешен министър и сегашен народен представител. Срещу него е постъпил сигнал, че е разпоредил на свои подчинени да не рапортуват в прокуратурата, ДАНС и Антикорупционната комисия материали за открити съмнителни финансови транзакции от страна отвън Европейски Съюз към сметка на физическо лице в българска банка. Става въпрос за пране на пари и за разстройване на наказателно гонене.

От ексвътрешните министри сега в Народното събрание са Бойко Рашков, Христо Терзийски и Младен Маринов.

„ Трябва да питате прокуратурата, за какво питате мен “, отговори Рашков в отговор на въпроси на публицисти дали сигналът е против него. И добави, че би трябвало да се пита и съответно електронно издание, от което евентуално е тръгнала информацията към прокуратурата.

Според Рашков казусът бил подобен с този отпреди година и половина, когато в същото това издание е била сложена неговата фотография до тази на ръководителя на Държавна организация „ Технически интервенции “, с цел да се стигнело до извода, че надали не той в качеството си на вътрешен министър е осигурявал механически средства за подслушване на основния прокурор. Рашков дефинира информацията тогава и новата като „ подправена “.

Христо Терзийски и Младен Маринов, някогашни вътрешни министри, понастоящем народни представители от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, също разясниха дали са въпросните лица. Маринов съобщи, че не е издирван или проверяван. Той акцентира, че в никакъв случай през живота си не е имал преводи от чужбина.

Христо Терзийски също твърди, че не е получавал пари извън. И добави, че предходната години му е била осъществена цялостна данъчна проверка за 6 година обратно. Не били открити нередности. Терзийски не се разпознавал в известието на прокуратурата.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР