Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен

...
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен
Коментари Харесай

Прокуратурата предаде на съд пет лица за грабеж на 35 000 лв.

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу пет лица за осъществения на 23 март 2016 г.  обир от чиновник на сдружение, извършващо активност по инкасо. Грабежът е в изключително огромни размери и е осъществен след прелиминарен сговор сред лицата - Красимир Б., Николай К., Георги И., Кирил М. и Борислав А.
 
На двама от съучастниците - Красимир Б. и Николай К., е повдигнато обвиняване за съизвършителство посред им, а останалите трима са били помагачи.
 
На 23 март 2016 година към 11.50 ч. служител на ЗБК " Балкан " АД  тръгнал от офиса на акционерното сдружение, като носел в чанта сумата от 35 000 лева, която следвало да внесе в банка. На улицата, на към 20 м от постройката, потърпевшият бил нападнат от двама от обвинените. Единият от тях му нанесъл мощен удар по главата и го повалил на земята. Другият опрял нож до врата на потърпевшия и го заплашил, след което издърпал чантата му.
 
Извършителите напуснали местопроизшествието и на авансово уговорено място се срещнали с другите трима помагачи, с цел да си поделят сумата. Със своя дял от плячката единият причинител си закупил лек автомобил, а другият - велосипед.
 
След задържане на причинителите част от незаконно отнетата сума е открита у тях. Предстои  Софийски градски съд (СГС) да насрочи разглеждането на делото.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР