Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски

...
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски
Коментари Харесай

Чех преби до смърт българската си приятелка

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) против Ш. К. за закононарушение по член 116, алинея 1, т. 6, прочие 2 вр. член 115 от Наказателен кодекс.

Според събраните по делото доказателства обвиненият Ш. К., на 28 години, и потърпевшата Н. Т., на 31 години, живели дружно в апартамент в центъра на гр. София. Често употребявали алкохол и се карали. При скандал сред двамата, зародил вечерта на 24.04.2021 година пред столичен магазин, Ш. К. обидил потърпевшата, а Н. Т. счупила бутилка от бира и с парче стъкло замахнала към Ш. К., като му нанесла порезно пострадване в региона на врата. Нараняването му предизвикало краткотрайно разстройство на здравето, неопасно за живота. Пререканието сред двамата траяло още известно време, след което те се помирили. 

Към 00:30 ч. на 25.04.2021 година Ш. К. и Н. Т. се прибрали дружно в населяваното от тях жилище. Започнали да се карат. Тогава обвиненият нанесъл минимум два удара с ръка, свита в пестник, в лявата теменно-тилна и дясната теменно-слепоочна области на главата на Н. Т., с което ѝ предизвикал тежка закрита черепно-мозъчна контузия, довела до оток на мозъка и парализа на витално значими центрове на сърдечносъдовата и дихателната системи. Вследствие на това към 12:00 ч. на 25.04.2021 година Н. Т. умряла.

Убийството е осъществено по изключително непосилен метод за потърпевшата, защото породените ѝ пострадвания са довели до мощни болки и премеждия, траяли не по-малко от два часа. През това време тя е била в положение душевен да осъзнава и прочувствено да претърпява протичащото се с нея. След това е настъпило последователно замъгляване на съзнанието ѝ и неговата цялостна загуба. Разпитан в хода на досъдебното произвеждане, Ш. К. не се признава за отговорен. 

Разследването по делото е извършено от Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП. В поддръжка на обвиняването са събрани доказателства посредством разпити на очевидци, съдебно-медицинска експертиза на мъртвец, съдебно-химическа експертиза, ДНК експертизи, протоколи за оглед на местопрестъпление, протокол за освидетелстване, фотоснимки от осъществените дейности по следствие и други доказателствени материали.

Ш. К. е чешки жител, със приблизително обучение, неосъждан. Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително съвещание по делото, оповестиха от пресцентъра на Софийска градска прокуратура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР