Софийска градска прокуратура/СГП/ протестира намалената от Софийския градски съд/СГС/ присъда

...
Софийска градска прокуратура/СГП/ протестира намалената от Софийския градски съд/СГС/ присъда
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска доживотен затвор за Герман Костин за убийството на 5-годишния Никита

Софийска градска прокуратура/СГП/ стачкува понижената от Софийския градски съд/СГС/ присъда на Герман Костин за убийството на 5-годишния Никита. Първоначално мъжът с съветско поданство е наказан на затвор до живот, само че след обжалване Софийски градски съд понижи присъдата на 20 година

Костин е приет за отговорен, че през февруари 2015 година е умъртвил 5-годишно момченце.

Обвинителният акт е импортиран на 24 октомври идната година след задълбочено следствие, в това число приложени доказателства посредством молби за интернационална правна помощ и материални доказателства, получени при потребление на специфични разследващи средства, припомнят от обвиняването.

Прокуратурата счита, че присъдата следва да бъде променена с най-тежкото наказване „ пожизнен затвор без подмяна “. Според СГП избраното за 20-те години е несъответно на осъщественото закононарушение и се явява незадоволително за реализиране на задачите му, защото не са съобразени изключителната тежест на закононарушението и личностните характерности на дееца.

Освен това е ориентирано към беззащитно дете, проявена е изключителна свирепост и следващи дейности - тялото на детето е натъпкано в куфар и изхвърлено в язовир Пасарел.

Според обвиняването руснакът е нападателен и нечовечен човек, а претекстовете за осъществяване на закононарушението са свързани финансови и имуществени връзки.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР