Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем 39-годишния Д. Л.

...
Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем 39-годишния Д. Л.
Коментари Харесай

СГП задържа за 72 часа обвиняемия за ПТП, при което е причинена смъртта на френски гражданин

Софийска градска прокуратура (СГП) притегли като обвинен 39-годишния Д. Л. и го задържа за период до 72 часа по отношение на пътнотранспортно произшествие, вследствие на което е умряло едно лице, а две други са с телесни повреди.Досъдебното произвеждане по случая е формирано на 25.09.2022 година при необходимост предвид на местопрестъпление и се води в Сектор „ Разследване на транспортни закононарушения " към Отдел „ Разследване " при Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП.

В началния стадий на следствието са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като задоволителни, с цел да се направи аргументиран извод, че на 25.09.2022 година към 04:05 ч. на Околовръстен път, при ръководство на лек автомобил, Д. Л. е нарушил разпоредбите по отношение на скоростта за придвижване по пътищата и е осъществил пътнотранспортно произшествие, като блъснал попътно движещ се лек автомобил, ръководен от 46-годишния български жител П. П., в който пътували 64-годишения Л. П. и 62-годишната Б. Л.- френски жители. В резултат на удара настъпила гибелта на пасажера Л. П., който умрял „ на място ". С телесни повреди са П. П. и Б. Л. - последната настанена за лекуване с заплаха за живота.

Д. Л. е отказал да бъде тестван на място за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, само че след това е дал проби за проучване във ВМА. Назначена е експертиза, която да откри дали лидерът Д. Л. е управлявал автомобила след приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции.Извършен е оглед на местопрестъпление, при който участвалите в злополуката коли са конфискувани като материални доказателства. Изготвени са схема на местопроизшествието и фотоалбум с направените по време на огледа фотоси. Разпитани са очевидци и са назначени експертизи.

С разпореждане на прокурор в СГП обвиненият Д. Л. е арестуван за период до 72 часа.
Предстои СГП да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража " във връзка с обвинения.Разследването по случая продължава с разпити на очевидци, осъществяване на нужните експертизи, както и на други дейности по следствието за изясняване на всички условия по случая в сходство с условията на закона.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР