Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на майката на 22-годишния Кристиан

...
Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на майката на 22-годишния Кристиан
Коментари Харесай

Майката на Кристиан получи обвинение за катастрофата

Софийска градска прокуратура повдигна обвиняване на майката на 22-годишния Кристиан Николов, причинил тежката злополука, в която почина журналистът Милен Цветков. Причината е, че е предоставила джипа Aуди Q7 на водач, употребил наркотични субстанции.

Освен това следва да бъдат повдигнати обвинения и на другите двама пасажери в джипа - Симона Цветкова и Георги Иванов,   син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Те са напуснали мястото на инцидента веднага след катастрофата и ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за затаяване на истината, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Майката на Кристиан Десислава Пешева е освободена под гаранция от 100 000 лева, откакто беше арестувана за 24 часа по закона за Министерство на вътрешните работи. За толкоз бяха арестувани и двамата другари на младежа, които са пътували в колата.  Те са доста значими очевидци, само че отхвърлят да спомагат на следствието. Те би трябвало да кажат къде са били преди Кристиан да се качи в автомобила и дали са знаели, че той е под въздействието на опиати.

Прокуратурата ще желае непрекъснат арест за обвинямия Кристиан Той е привлечен към наказателна отговорност за  причиняване на гибел на различен участник в придвижването след приложимост на наркотични субстанции.  

Досъдебното произвеждане за злополуката е взето под специфичен контрол от Върховната касационна прокуратура по искане на основния прокурор Иван Гешев . Разследването ще се следи още от Апелативната прокуратура в София.

" В хода на следствието е открито още, че управляваният от Кристиан Николов автомобил е благосъстоятелност на комерсиално сдружение със притежател Д.Н., майка на обвинения . На Икономическа полиция е предоставено да извърши инспекция по отношение на изясняване на произхода на средствата за закупуването на управлявания от обвинения автомобил ", оповестяват още от прокуратурата.

Майката на обвинения Десислава Пешева (Николова) е изпълнителен шеф на " Винпром Карнобат " и съучастник в други компании на обвинявания в данъчни закононарушения предприемач Миню Стайков. Има данни, че компанията ѝ е усвоила стотици милиони левове по програмата за развиване на селските региони.

КАТАСТРОФАТА

Видео от камера, заснела тежката злополука, в която почина Милен Цветков, се популяризира в обществените мрежи. На фрагментите се вижда леката кола на Цветков, която изчаква пешеходци на червен светофар. Секунди по-късно тя е ударена с висока скорост от джип Ауди Q7, каран от Кристиан Николов. Хората на пешеходната пътека по знамение се разминават невредими.



Директорът на Спешна помощ в София д-р Георги Гелев отхвърли изказванията, че колата за спешна помощ е пристигнала на мястото на случая прекомерно късно. По негови думи в 18:16 ч. е подаден сигналът. Диктуван е на екипа след приемането в 18:19 ч. На място е дошъл екип от доктор, сестра и парамедик в 18:23 ч. 

" При идването лекарят е заварил на пътното платно, покрай тротоара, мъж по тил, на който жители са оказвали първа помощ. Правили са му изкуствено дишане. Лекарят го заварва в кома. Предприети са незабавно дейности по указване на здравна помощ. След няколко минути е подложен на гръбначната шина и е вкаран в колата за спешна помощ. Не е била възможна венозна апликация на медикамент и е правена мускулно. Интубацията не се е получила поради изпълване на дихателните пътища с кръв. Буквално пред вратата на " Пирогов " Милен е умрял. До тогава не знаехме, че е Милен Цветков. Травмите са го трансформирали до неразбираемост. За нас механически случаят е завършил в 18:45 ч. ", изясни доктор Гелев.

На въпрос за какво потърпевшият не е откаран до болница Токуда, която е в непосредствена непосредственост до мол Парадайс, докторът изясни, че това лечебно заведение не разполага с противошокова зала.

По-рано шефът на СДВР Георги Хаджиев даде детайлности за тежката катастрофа в региона на мол " Парадайс " в София. Установено е, че автомобилът на Милен Цветков е спрял на червен светофар, след което е ударен от джип Ауди. От мощния удар леката кола навлиза близо 20 м в кръстовището. " Има данни, че 22-годишният шофьор на джипа е използвал канабис и амфетамин. По случая е образувано досъдебно произвеждане за причиняване на гибел след приложимост на алкохол и упойващи субстанции. Наказанието е от 3 до 15 години затвор ", уточни Хаджиев.

По негови думи при следствието на злополуката не е открит спирачен път . Николов има брошура от 2016 година, като досега има единствено едно леко нарушаване на Закона за придвижване по пътищата.

Екипът на в. " Сега " изрича съболезнования на околните на Милен Цветков.

 

ВИЗИТКА

Милен Цветков е роден на 30 юли 1966 година в София. Завършва СУ със компетентност " дефектология " и специализира образование на слепи хора. Журналистическа кариера стартира в Българска национална телевизия, като кореспондент на предаването „ Ку-ку “. След това е поканен от Бригита Чолакова за кореспондент в „ ТВ Неделник “, а по-късно става водещ на „ По света и у нас “. През 1995 година напуща Българска национална телевизия с претекста, че там има цензура и в идната половин година работи като разносвач на месни артикули. После става шеф на заведение в Пловдив. В началото на 1997 година се връща в Българска национална телевизия - като кореспондент в предаването „ Отзвук “, а след няколко месеца отново е водещ на „ По света и у нас “.

През 2000 година е поканен в Нова тв за водещ на предаването „ Здравей, България “. През 2003 година е свален от екран. От февруари до юли 2004 година е водещ на „ 60 минути с Милен Цветков “. След това води и новините в „ Календар “. През есента на 2005 година става водещ на ново предаване „ Часът на Милен Цветков “. Води и предаването „ Нищо персонално “ на радио " Експрес ". От 2009 година още веднъж е в „ Здравей, България “, само че през януари 2010 година е освободен като водещ на утринния блок и напуща Нова тв. Създава уеб страницата zanachalo.com. Няколко месеца по-късно води утринното предаване „ Събуди се с EBF " по едноименната телевизия. Завръща се в Българска национална телевизия през есента на 2010 година и води предаването „ Екип 5 “, план приключил при започване на 2011 година През март 2011 година се завръща в Нова тв с " Часът на Милен Цветков ". На 16 август 2018 година Нова тв смъкна предаването му от ефира и Цветков отново напусна малкия екран. Тази пролет стана водещ в новото предаване „ Алтернативата “ по  ТВ1.

Колеги на Милен проведоха дарителска акция за двете му деца:
За децата на Милен
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР