Софийска градска прокуратура постанови, че бившият шеф на Фонда за

...
Софийска градска прокуратура постанови, че бившият шеф на Фонда за
Коментари Харесай

Фрогоко: СГП оневини Павел Александров, но дело ще има

Софийска градска прокуратура постанови, че някогашният началник на Фонда за лекуване на деца Павел Александров не е направил закононарушение със средствата за лекуване на малчугани, по тази причина спецпрокуратурата се зае с него. На 3 април ще е разпоредителното съвещание в Спецсъда по обвиняванията на Александров.
„ Становището на спецпрокуратурата е, че Павел Александорв, плащайки на децата да се лекуват, е нанесъл вреди на бюджета на Министерство на здравеопазването. Няма нито един изхарчен лев от Павел Александров, който да не е бил утвърден от Министерство на здравеопазването. Разследването не беше нито обективно, нито всестранно, нито пълно”, изясни пред Фрогнюз юристът на някогашния началник на Фонда за лекуване на деца Диана Ангелова.

Сигналът против Павел Александров първо е бил обсъждан от СГП. Прокурорът, който се е занимавал с него, е постановил, че не са налице злоупотреби. „ Събирана е единствено обслужваща информация от спецпрокуратурата, като да вземем за пример писма от Министерство на здравеопазването. Докладите на Александров и отговорите му не са приложени. В делото ги няма”, изяснява адв. Ангелова.

По думите й и различен път Павел Александров е бил обвиняем, само че той е съумял да потвърди правотата си и е бил върнат на работа от съда.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР