Софийска градска прокуратура е повдигнала обвинение на кмета на Созопол

...
Софийска градска прокуратура е повдигнала обвинение на кмета на Созопол
Коментари Харесай

Обвиниха кмета на Созопол за длъжностно присвояване на почти 2 млн. лева

Софийска градска прокуратура е повдигнала обвиняване на кмета на Созопол Панайот Рейзи от ГЕРБ, за осъществено от него длъжностно заграбване в изключително огромни размери. 
 Обвиниха кметицата на Златица, присвоила 1 млн. лв.
Той е притеглен към наказателна отговорност, по тази причина че в интервала от 29.08.2014г. до 27.03.2017г. с 33 обособени действия, като причинител, в качеството си на длъжностно лице и в съучастничество с друго длъжностно лице от община Созопол, е присвоил непознати пари в общ размер 1 989 474,08 лева /собственост на Община Созопол/, поверени му да ги ръководи, като присвояването е в изключително огромни размери, представляващо изключително тежък случай, оповестиха от СГП. 

За улеснение на присвояването Панайот Рейзи е направил и документни закононарушения. Престъпната му предприемчивост се изразявала с изплащането на суми от бюджета на Община Созопол по фактури за осъществени СМР. Като съображение за банковия превод се сочели контракти за осъществени СМР, само че сумите постъпвали по сметка на физическо лице, нямащо нищо общо с компанията реализатор. Самите фактури и контракти не произхождали от лицата, посочени за техни създатели.

Спрямо Панайот Рейзи е взета мярка за неотклонение „ подписка “.

Ако бъде приет за отговорен по повдигнатото му обвиняване Панайот Рейзи може получи наказване „ отнемане от независимост “ от 10 до 20 години, както и конфискация на част или цялото имущество. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР