2-годишното дете, което беше транспортирано до Пирогов“ с хеликоптер от

...
2-годишното дете, което беше транспортирано до Пирогов“ с хеликоптер от
Коментари Харесай

Добра новина! Простреляното във Враца дете е изведено от реанимацията на Пирогов

2-годишното дете, което беше превозено до „ Пирогов “ с хеликоптер от Враца и оперирано по неотложност след огнестрелно пострадване, към този момент е изведено от реанимация, оповестиха от пресцентъра на многопрофилната болница в София.



На 13 април тази година детето беше превозено след прострелване в главата с въздушна пушка. В момента, в който положението му разреши, екипът на проф. Габровски го оперира по неотложност.
Пироговските неврохирурзи извадиха проектила от мозъка на детето, което спомогна положението му да се стабилизира по-бързо. След интервенцията детето беше настанено за интензивно лекуване и интензивно наблюдаване в детската реанимация на университетската незабавна болница " Пирогов " в продължение на повече от 2 седмици.



Към момента 2-годишното дете е настанено в Детската неврохирургия на " Пирогов ". Огнестрелното пострадване, поради което беше превозено, е извънредно тежко. Проникващите огнестрелни пострадвания са с доста висок % смъртност и спасяването на живота на подобен пациент е огромен медицински триумф, показват от болничното заведение.
Тежкият случай с детето стана на 13 април по време на игра в кв. „ Кулата “ във Враца. Първоначално родителите споделиха, че то е паднало от столче. При обзор в болничното заведение в града със скенер обаче се откри, че има сачма в главата.
По-късно стана ясно, че огнестрелното оръжие е било в ръцете на 11-годишно момче, родственик на дребното дете.
Дядото на децата е извадил пушката си, с цел да стреля по свраки. Няколко пъти е зареждал и изпразвал оръжието. След като изпратил 11-годишното дете до магазина, с цел да купи сладолед, още веднъж заредил пушката и я оставил на масата. Така, когато то се прибрало, не знаело, че е заредена.
Слез злощастния изстрел неотложно е подаден сигнал на тел. 112 и потърпевшото дете е превозено във врачанската болница. Там медиците бързо откриват, че раната е несъвместима с живота му и желаят помощ от София.
Военен хеликоптер кацна в двора на МБАЛ „ Христо Ботев “, с цел да транспортира потърпевшото дете от Враца до столицата.
Семейството на потърпевшото дете е от село Галатин. Майката и бащата са 20-годишни и са били на посетители на свои близки във Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР