София. Здравният министър иска празен чек за 200 милиона. Това

...
София. Здравният министър иска празен чек за 200 милиона. Това
Коментари Харесай

Проф. Георги Михайлов, БСП: Здравният министър иска празен чек за 200 милиона

София. Здравният министър желае празен чек за 200 милиона. Това съобщи на взаимното съвещание на финансовата, правната и обществената комисия в Народното събрание във връзка препоръчаната от служебния кабинет актуализация на бюджета националният представител от " Българска социалистическа партия за България " проф. Георги Михайлов, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия .

" Вдигат се с 10 милиона административните разноски на Здравната каса. Всякакви пояснения, че това са за санкции, не звучат съществено. Особено когато се прави актуализация на бюджета за идваща рецесия ", означи проф. Михайлов.

Здравният специалист разяснява, че обясненията за динамичността на обстановката не могат да оправдаят чувството за безспорна индивидуалност, която остава в ръцете на Надзорния съвет.

Проф. Михайлов сподели още, че е непонятен фактът, че при съществуване на 2 милиона и 500 хиляди броя ваксини " Пфайзер " служебното държавно управление възнамерява да похарчи още 16 милиона лева за ваксини. " При състояние, че в страната ни огромен брой ваксини залежават и се подаряват на непознати страни. Обяснението, че този контракт е подписан от ГЕРБ е несъстоятелно. Той може да бъде предоговорен. Българските жители не са длъжни да заплащат грешките на ГЕРБ, още повече направени в последните дни на тяхното ръководство ", добави той

Проф. Георги Михайлов съобщи, че не би трябвало да има и минимум подозрение за лобистки ползи от страна на избрани фармацевтични компании.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР