София. Започва XIX-то издание на Националния фестивал на любителските камерни

...
София. Започва XIX-то издание на Националния фестивал на любителските камерни
Коментари Харесай

Започва XIX-то издание на Националния фестивал на любителските камерни и кафе-театри, който се организира в Свищов

София. Започва XIX-то издание на Националния фестивал на любителските камерни и кафе-театри, който се организира в Свищов. За втора поредна година, поради пандемичната конюнктура, проявата ще се случи напълно онлайн, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново. Организаторите от Първо българско национално читалище „ Еленка и Кирил Д. Аврамови “ прецизират, че са получили видеозаписи на постановки от 22 театрални състава от София, Пазарджик, Трявна, Габрово, Горна Оряховица, Велико Търново, Тутракан, Сопот, Ботевград и други. Участие ще вземе и Младежка театрална натрупа към свищовското читалище, с постановката „ Анатомия на страха ” от Дария Първанова.
Изпълненията ще се правят оценка от жури в състав Крум Гергицов – ръководител и членове Розен Чапанов, и Кирил Ангелов. Резултатите би трябвало да са подготвени до 27 ноември.
По традиция ще бъдат присъдени награди за спектакъл; за женска и мъжка роля; Специалната премия на кмета на община Свищов; Специалната премия на ПБНЧ „ Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856 “; Специалната премия на Съюза на националните читалища. Ще има и поощрителни оценки.
„ Фокус “ напомня, че Националният фестивал на любителските камерни и кафе-театри – Свищов се организира за 19-ти път под организацията на Община Свищов и Първото българско национално читалище. Партньор на фестивала е и Съюза на националните читалища. Събитието е неповторимо по своя темперамент, защото е едно от дребното, в случай че не и единственото, което дава сцена на характерната камерна форма в любителското театрално изкуство.
Резултатите от оценката на журито ще бъдат оповестени на уеб страницата на Община Свищов – www.svishtov.bg и на Фейсбук страниците – „ Култура Община Свищов “ и „ Читалище Свищов “. Наградите ще бъдат изпратени на участниците.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР