София. Запазване на туристическите хижи като държавна собственост и свободното

...
София. Запазване на туристическите хижи като държавна собственост и свободното
Коментари Харесай

Запазване на туристическите хижи държавна собственост обсъдиха министрите Виолета Комитова и Стела Балтова заедно с Конфедерацията на Българския туристически бизнес

София. Запазване на туристическите хижи като държавна благосъстоятелност и свободното им потребление от туристите разискаха на среща през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова с министъра на туризма Стела Балтова и представители на Конфедерацията на Българския туристически бизнес. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството .

По време на диалога бе прегледан казусът с непозволеното прекачване през последните години на туристически обекти на сдружения, които по-късно ги препродават и по този начин хижите стават частна благосъстоятелност.
Идеята е институциите да обединят старания по изясняване на собствеността на тези обекти в страната, както и да набележат съответни правила и тактики на деяние за в бъдеще по този начин, че туристическите хижи да останат държавна благосъстоятелност, стана ясно по време на срещата.

„ Министерството на районното развиване и благоустройството ще спомага за изясняване собствеността на тези обекти и в случай че е належащо, при подозрения за злоупотреби, документи ще бъдат предадени на прокурор “, акцентира районният министър.

На срещата от Министерство на регионалното развитие участваха още заместител – министърът на районното развиване и благоустройството Захари Христов, началникът на ДНСК арх. Влади Калинов, съветникът на районния министър арх. Иван Шишков, представители на политическия кабинет на министъра.
От министерството на туризма в диалога участваха още заместител – министър Даниела Стоева и Мая Никовска – шеф на дирекция „ Туристическа политика “, а от Конфедерацията на Българския туристически бизнес участваха Венци Романов, доцент Румен Драганов, Павлин Петров, Филко Розов, Мартин Заимов.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР