София. Заместник-министърът на културата Амелия Гешева прие участници в двадесет

...
София. Заместник-министърът на културата Амелия Гешева прие участници в двадесет
Коментари Харесай

Заместник-министър Амелия Гешева се срещна с участници в 23-ия Международен фолклорен фестивал „Витоша”

София. Заместник-министърът на културата Амелия Гешева одобри участници в двадесет и третия Международен фолклорен фестивал „ Витоша ”. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на културата . В изложба „ Средец “ на Министерството на културата гостуваха представители на ансамблите от Мексико, Казахстан, Перу, Корея, Япония, Испания, Башкирия и Турция.
Участниците поздравиха домакините с атрактивни моменти от присъщите за всяка страна танцови хореографии, които ще показват и пред българската аудитория до 20 юли в София. Събитието е част от календара на културните събития на Столична община за 2019 година Участие във форума ще вземат 7000 танцьори от 35 страни от Европа, Азия и Америка. Целта на фестивала е да се разпространява танцовото изкуство на разнообразни български райони и запознаване с фолклора на гостуващите страни.
„ Използвам случая да благодаря на кмета на Район „ Витоша ” инж. Теодор Петков и на Столична община за организацията, тъй като да организираш такова събитие за двадесет и три следващи години в действителност демонстрира стабилно предпочитание и воля да работиш за основаване на културните мостове. Надявам се българската аудитория да одобри задушевно тези младежи, заредени с страст и въодушевление. Пожелавам приятни мигове на всички, които имат среща с магията на фолклора и със същността на хората, които стоят зад танца ”, сподели зам.-министър Гешева във връзка фестивала. Тя изрази убеждението си, че участниците в него ще пожелаят да се върнат в страната ни още веднъж и още веднъж.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР