София. Зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова представи

...
София. Зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова представи
Коментари Харесай

МОСВ представи пред френски инвеститори приоритетите по околна среда за Българското председателство на Съвета на ЕС

София. Зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова показа пред френски работодателски и бизнес организации целите на Министерство на околната среда и водите в границите на идното Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на 2018 година Тя взе участие във конгрес с представители на 24 огромни компании, проведен от Посолството на Франция у нас. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).
„ Основен приоритет на европейско равнище е запазването на високите стандарти в околната среда и качеството на живот посредством стабилно развиване и „ зелена стопанска система “, сподели зам.-министърът. Тя сложи фокус и върху прехода към кръгова стопанска система, ефикасното потребление на ресурсите, понижаване на въздействието върху околната среда и реализиране на резистентен напредък посредством екоиновации. България ще е дейна в законодателните и политически начинания за основаване на подобаващи условия за новаторски решения в региона на качеството на атмосферния въздух и използването на най-хубави практики за понижаване на нездравословните излъчвания.
Представители на френския бизнес показаха безпокойствие от другите регулации в бранша в обособените страни членки и подчертаха потребността от въвеждане на финансови принадлежности за подкрепяне използването на правилата на кръговата стопанска система в производството. Атанаска Николова съобщи, че измежду главните цели на българското председателство са по-доброто контролиране в областта на околната среда, поддръжка на уравновесени законодателни решения, гарантиращи устойчиви вложения и разцвет на общността.
Интерес провокира и поканата за присъединяване в 21-ия Европейски конгрес по екоиновации в региона на качеството на въздуха на 5 и 6 февруари в София следващата година, проведен от Министерство на околната среда и водите и Генерална дирекция „ Околна среда “ на Европейска комисия (повече информация – на http://ec.europa.eu/environment/ecoinnovation2018/1st_forum/).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР