София. За днес имаме информация от Германия, Испания, Австрия, Унгария,

...
София. За днес имаме информация от Германия, Испания, Австрия, Унгария,
Коментари Харесай

Богдан Кирилов, ИАЛ: За днес имаме информация от Германия, Испания, Австрия, Унгария, Чехия, че стартират ваксинирането с „Янсен“ без никакви ограничения

София. За през днешния ден имаме информация от Германия, Испания, Австрия, Унгария, Чехия, че започват имунизирането с „ Янсен “ без никакви ограничавания. Това сподели изпълнителният шеф на Изпълнителна организация по медикаментите Богдан Кирилов на брифинг пред Министерството на здравеопазването след съвещание на Националния имунизационен щаб, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ Беше изработен доста изчерпателен разбор, както от Европейската организация по медикаментите, по този начин и от Администрацията по храните и медикаментите (FDA) и Експертна комисия към Центровете за предварителна защита и надзор на болесттите (CDC) и мнението е, че имунизацията може да бъде прилагана в сходство с разрешението за приложимост. Потвърждава се позитивното съответствие полза-риск. Изключително дребен е броят на случаите при „ Янсен “, приказваме за 1 случай на 1 млн. имунизирани, което не дава съображение да бъдат разпознати рискови групи “, разяснява Кирилов. По думите му точно по тази причина няма в допълнение ограничаване, въведено от страните. „ Към момента за през днешния ден имаме информация от Германия, Испания, Австрия, Унгария, Чехия, че започват имунизирането с „ Янсен “ без никакви ограничавания. Следим информацията, тя се трансформира динамично “, акцентира Кирилов.

Попитан дали е допустимо да останат количества от „ АстраЗенека “ поради отлива на хората, той отговори, че това е въпрос, който се разяснява от Европейската комисия. „ Коментирано е, че има опция за препродажба и даряване на количествата. Така че има връзка с всички производители, тъй че оптимално, рационално и оптимално да бъдат употребявани всички количества в Европейски Съюз “, сподели още Богдан Кирилов.

Габриела ГАНЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР