София. Всички противоречия между България и Република Северна Македония трябва

...
София. Всички противоречия между България и Република Северна Македония трябва
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Необходим е разум, а не емоции в преговорите между България и Република Северна Македония

София. „ Всички несъгласия сред България и Република Северна Македония би трябвало да бъдат изгладени. Следващите генерации няма да ни простят, че сме пропуснали тази огромна опция “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на среща с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи, оповестиха от държавната осведомителна работа .

Премиерът Борисов съобщи, че РСМ и Албания не могат да бъдат бавени по пътя им към Европейски Съюз, по тази причина несъгласията сред България и Република Северна Македония би трябвало да бъдат преодолени. „ Така че и вие, и ние би трябвало да се готвим за договаряния на разсъдъка, не на страстите, с цел да може нашите съседи да са в Европейския съюз. Геостратегическата цел на България е тази, въпросът е да намерим политическа воля и ние, и вие “, обърна се министър председателят Борисов към Буяр Османи.

Министър-председателят уточни, че двете страни би трябвало да вървят по пътя на дипломацията и съгласие. „ Героите, които са починали за свободата, не могат да са тематиката, която ни разделя. Защото тяхната съкровена фантазия е била да бъдем дружно и по тази причина са си дали живота. Така че те би трябвало да са мост на другарство, а не на разделяне “, подчертава Борисов.

По време на срещата министър председателят Борисов удостовери кардиналната ни поддръжка за европейската интеграция на нашата югозападна съседка, при осъществяване на съответните условия. Министър-председателят Бойко Борисов посочи нуждата от осъществяване на всички поети задължения от Договора за другарство, добросъседство и съдействие, подписан през 2017 година

По време на срещата на Борисов с Османи бяха разисквани и двустранните връзки, европейската вероятност на Република Северна Македония и провокациите, подбудени от пандемията от COVID-19.
Премиерът Бойко Борисов изпрати специфични поздрави на министър-председателя Зоран Заев и на президента Стево Пендаровски.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР