София. Всички проблеми, спъващи развитието на инфраструктурата на отбраната, боеспособността

...
София. Всички проблеми, спъващи развитието на инфраструктурата на отбраната, боеспособността
Коментари Харесай

Янко Янков, БСП-София: Необходими са визия и експертиза в сферата на отбраната

София. Всички проблеми, спъващи развиването на инфраструктурата на защитата, боеспособността на Българската войска и развиването на Въоръжените сили, имат своето решение, само че са нужни визия и експертиза, обич и отдаденост към България. Това сподели претендентът за депутат от „ Българска социалистическа партия за България “ в 24 МИР инж. Янко Янков, оповестиха от пресцентъра на БСП-София .

Според него за обезпечаване на въоръжените сили и българската войска с нужната инфраструктура на защитата е нужно решаването, в къс времеви откъслек на няколко значими въпроси, което не трябва повече да се отсрочва.

„ Инвентаризация, изцяло актуване и преактуване с промяна на балансовите стойности на всички парцели в ръководство на Министерството на защитата. Около 1/3 нямат настоящ документ за благосъстоятелност. Както и осъществяването на финален разбор, с прецизиране на нужната или непотребна за Българската войска инфраструктура “, предложи Янков и добави, че е нужно освобождение на МО от всички непотребни за потребностите на защитата парцели.

По думите му би трябвало да се вземе дефинитивно решение за дислокация, предислокация и закриване или разкриване на войскови региони и обекти, посредством отчитане качеството на съществуващата материална база, географските особености, стопанската система на страната, сериозната инфраструктура и демографския фактор. Усъвършенстване и основаване на ново качество „ дарба “ на военната инфраструктура в сходство със актуалните условия на НАТО.

„ Планово поддържане и реновиране на съществуващата жилищна инфраструктура и създаване на нова. На последващо място правене на разбор и на идея за потребление и развиване на легловата база за отдих, санаториално лекуване и възобновяване “, смята за нужно претендентът за депутат.

Инж. Янков предлага реализиране на непоколебим надзор върху потреблението на апортните вноски в комерсиалните сдружения към Министерството на защитата. Както и обезпечаване на нужните финансови средства за поддържане на съществуващата инфраструктура на защитата и създаване на нова, неразделна част от развиването на Въоръжените сили на Република България.

Сред предложенията му е реализиране на надзор по осъществяването на междудържавни съглашения и офсетни стратегии, свързани с Министерството на защитата, в нужния размер по подготвеност.

„ Трябва да се изготви идея по планирането и контрола на строителството и строителните услуги, одобрена от министъра на защитата. Нужда е единна независима конструкция към Министерството на защитата, със заложен принцип на единоначалието, която да подкрепя министъра в ефикасното ръководство, вярното стопанисване и развиване на недвижимата държавна благосъстоятелност “, безапелационен е Янко Янков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР