София. Всеки български лев, който ще бъде изхарчван от изпълнителната

...
София. Всеки български лев, който ще бъде изхарчван от изпълнителната
Коментари Харесай

Кирил Петков, „Продължаваме промяната“: Всеки български лев, който ще бъде изхарчван от изпълнителната власт, ще трябва да минава критерия за нулева толерантност към корупцията

София. Всеки български лев, който ще бъде изхарчван от изпълнителната власт, ще би трябвало да минава критерия за нулева приемливост към корупцията. Това сподели съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ и претендент за министър председател Кирил Петков по време на представянето на проектокабинета, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Мотото на това държавно управление ще бъде „ Нулева приемливост към корупцията. Това ще бъде алената линия, която нито един от нас не може да премине. Тази коалиция ще бъде в този си състав, единствено и само в случай че това мото се съблюдава. Всеки български лев, който ще бъде изхарчван от изпълнителната власт, ще би трябвало да минава критерия за нулева приемливост към корупцията. Прозрачност ще бъде другото ни мото, само че бистрота освен към изпълнителната власт, а и към финансирането на медиите. Ще желаеме да дадем ясна визия на българския народ какви средства при какви медии отиват. Вече няма да има непрозрачно финансиране от нечие министерство към нечии медии. Ще има един критерий към всички за цялостна бистрота “, уточни Петков.

„ В момента щом подписахме нашето съглашение, всеки от нас даде личното си заричане, че тези неща, които подписваме, имат всичките детайли на честността. Ако успеем да реализираме всички тези цели, това потвърждава, че сме работили честно “, съобщи той.

„ Към съдружното съглашение имаме анекс за първите законодателни дейности, които ще предприемем и това ще е изцяло транспарантно. Първият ни приоритет са цените на тока да се запазят за битовите консуматори и бизнеса. Второто е Коронавирус рецесията. Една от главните задания на това държавно управление е да няма следващи талази и да качим опцията за имунизиране непринудено. Законът за КПКОНПИ също ще бъде от главните цели, тъй като този закон ни дава първите действителни стъпки в посока правораздаване. За втория ешелон на властта е значимо да се каже, че всеки министър идва със собствен екип и те ще могат да назначат своите зам.-министри. Регулаторите ще им се даде същинска мощ, тъй че всеки министър да е сигурен, че ще бъде надзора на тези регулатори. Споразумяхме се комисиите, които ще бъдат в Народното събрание, няма да бъдат от същата квота, от която е министърът. Оттук нататък ще имаме доверие на министрите с ясни способи за инспекция, с ясни общи цели и уповавам се с крайни резултати, които всички чакат “, сподели още Петков.

Той съобщи, че се надява да има градивен метод на работа с опозицията. Петков добави, че

По думите му оттук насетне всеки министър ще бъде на България и аршинът ще бъде един за всички, без разлика в третирането на министри. „ Ние би трябвало да сме един тим и да решаваме общите задания. Комуникацията с съдружните сътрудници ще бъде непрестанна, Това ще бъде гарантът, че ще работим дълготрайно и сполучливо ", съобщи той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР