София. Време е да надграждаме. Това каза Н. В. Цар

...
София. Време е да надграждаме. Това каза Н. В. Цар
Коментари Харесай

Н. В. Цар Симеон II: Време е да надграждаме

София. Време е да надграждаме. Това сподели Н. В. Цар Симеон II в изявление за Радио " Ватикана ", оповестиха от пресофиса на Цар Симеон II . По мотив 16-ата международна среща на българските медии в Рилския манастир, Цар Симеон съобщи: „ Самата концепция на шефа на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев да събере медиите в Рилския манастир като интелектуална, умствена и духовна настройка, ми се стори прелестна и по тази причина одобрих да открия медийната среща. Мисля, че това би било отлично и потребно за публиката – слушатели, фенове, читатели - да усетят, че има нещо малко повече в сравнение с чисто и просто и единствено злободневното, а че има и извисяване. Например Франция, която е имала всевъзможни режими и системи, крале, император, само че от всеки един от тези режими французите по нещичко са запазили и го почитат и по този начин надграждат. Нейната история е освен богата, а и впечатляваща, което дава самочувствие на самите французи. Мисля, че и ние можем да го използван, въпреки и по един по-скромен метод “.

„ Връщам се към нашето държавно управление, което бе от две партии: Национална движение „Симеон Втори" с Движение за права и свободи, а по-късно участвах в тройната коалиция, която беше още по-широка, с цел да може с това необятно ветрило да се представим пред Европа и да покажем, че огромна част от популацията поддържат концепцията да се присъединим към Европейски Съюз, което беше доста значимо.
Би било идеално, в случай че всички мислят напълно чистосърдечно, а освен демонстративно, и с това да се реализира обикновено ръководство с държавно управление, парламент и така нататък Но аз също се запитвам коя идея би могла да сплоти и да бъде мотора за сходна самодейност, с изключение на родината и отечеството. Не виждам какво в този момент може да се предложи, тъй като тогава идеята бе Европейски Съюз. И това в действителност сплоти всички. Мисля за подобряването на обществото и коригирането на някои дефекти и неточности, има толкоз доста. И в случай че човек в действителност го желае, мисля, че може да се активизираме за едно общо положително, какво по-хубаво от това всички да сме удовлетворени. Трудно ми е да давам препоръки, само че мисля за това, за което стана дума на медийната среща в Рилския манастир, за малко повече алтруизъм, невзискателност и диалогичност. Всеки да отстъпи малко от своето, няма да кажа его, тъй като наподобява, че човек засяга един или различен, само че да се стигне до един разговор, който да докара до това, което чакат и гласоподавателите – да има постоянно държавно управление и постоянно ръководство “, разяснява Симеон II.

„ Много е значимо да излезем от нашите граници и разтеглим мирогледа си, още повече при съществуването на новите съвременни връзки и медии. Нека погледнем в нашата история и напомним моменти, когато се приказва за България или по какъв мотив можем да се гордеем или да забележим някаква връзки, да вземем за пример Италия и България, около сватбата на моите родители. Такива моменти би трябвало да се помнят, тъй като това не е въпрос на политически желания или убеждения и идеология, а въпрос на историята на България и с това мисля, че всички би трябвало да се гордеем, и да способстваме, само че да не я забравяме. От историята може да се черпят доста поучения, изключително за политиците. Историята не е, както се майтапя от време на време, единствено за остарели професори, а в противен случай за всеки, тъй като в случай че човек си познава историята, и международната също, доста неточности могат да се избегнат и няма да се повторят, в случай че сме наясно с предишното. Това е доста значимо в политиката, тъй като познавайки предишното, може да се поправя бъдещето или сегашното “, сподели още той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР